otium logo

Marco Bailey @ Otium Club

Saturday, March 30, 2024

Start 23:00

Ticket price: 15 €

Zaredali smo baš dobra gostovanja, kako smo Vam i obećali. Nakon sad već malo više pola godine rada, postali smo mjesto na kojem se rado druži i pleše na kvalitetnu glazbu, bilo da ugostimo bend, domaći kolektiv ili nekog umjetnika iz svijeta dovučemo u Split da odvrti set ili electronic live!

Ovog puta dovodimo ikonu i živuću legendu - Marca Baileya čija je karijera započela još davnih 80-ih godina u Belgiji. Ovaj samouki umjetnik je vrlo brzo postao omađijan moćnim ritmovima elektronsko plesne glazbe, te je plesni podij zamijenio s dj pultom kojem je posvetio cijeli svoj život.

Trideset godina kasnije poznat je kao umjetnik koji je konstantno gurao techno glazbu na viši level bilo da je riječ o njegovoj produkciji i managementu njegovog labela kojeg je otvorio 2001.godine, setovima koje je vrtio doslovno po cijelom svijetu, na svim najpoznatijim festivalima, party destinacijama i planetarno popularnim klubovima. Njegovi su setovi tako dobri jer kombiniraju izuzetnu selekciju trackova koja publiku lansira iz cipela u toj čarobnoj atmosferi koju stvara

Za sve to vrijeme izdavao je razne trake, EPove i albume na raznim labelovima kao Primate, Drumcode, Bedrock, Intec, Arts, gdje je uvijek izlazio iz postojećih okvira i tako uzdrmavao postojeće trendove i postavljao nove jer sve što je stvarao radio je iz svog srca i tako i dan danas živi.

U zadnjih par godina je najviše posvećen projektu pod nazivom MATERIA, koji je nastao 2015. godine, te je potpuno usredotočen na techno zvuk te je par godina kasnije ovo postao koncept koji okuplja sve ljubitelje techno glazbe te je nastao i label koji ima sad već oko dvadeset izdanja nekih od najpoznatijih techno umjetnika, te ima i radio show na kojem je ugostio selektore kao The Adventa,Paul Ritch, Kas:st i Yotam Avni.

https://www.marcobailey.com

Za ovog izuzetnog umjetnika koji je cijeli svoj život posvetio elektronskoj glazbi i elektronsko plesnoj kulturi imamo samo riječi hvale stoga smo izuzetno sretni da nam dolazi u Split u klub Otium, te vas pozivamo da nam se pridružite na voljenom podiju i da mu kažemo hvala.

Ovu noć uveličat će i domaće snage.

Miro /Underground Control

https://www.mixcloud.com/undergroundcontrol/

https://soundcloud.com/user-718225050

https://www.instagram.com/miro_underground_control/

Srki

https://www.mixcloud.com/sr%C4%91an-pujin/

https://www.instagram.com/pajicsrdjan_/

Cijena ulaznice je 15 eura.

Vrata otvaramo od 22 sata a plešemo do 06 ujutro.

Vrata se zatvaraju u 04, tako da bolje budite prije nego poslje.

event image