otium logo

Elemental live @ Otium Club

Friday, April 12, 2024

Start 22:00

Ticket price: 15 €

Kako smo i obećali tako i nastavljamo s koncertnim programom za sve ljubitelje dobre svirke i provoda, te dovodimo u Split - bend Elemental.

Elemental je bend čija se glazbena baza nalazi u rap glazbi, no teško bi ga bilo svesti samo na jedan glazbeni žanr. U njihovoj šarolikoj glazbenoj viziji mogu se naći tragovi različitih stilova što njihov izričaj čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnost ovog benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala. Uvijek autentični, iskreni i izravni, nikad nisu svoju glazbu smatrali proizvodom već umjetničkim izrazom stoga ne čudi više desetljeća duga postojanost na sceni u cijeloj regiji. Tijekom godina Elemental je nastupio u brojim gradovima Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Iako postoji od 1998., bend koji su u početku sačinjavali tri MC-ja danas broji sedam članova. Glazbu, stihove i aranžmane stvaraju sami i tijekom godina su se dokazali kao vrsni glazbeni autori i izvođači. Osim što su vrsni studijski muzičari, Elemental se tijekom godina dokazao kao i jedan od ponajboljih koncertnih bendova. Prioritet ovog benda je blizak odnos s publikom kroz koncertne nastupe. Elemental sa svojim slušateljima svakodnevno komunicira putem svoje internetske, Facebooka i Instagram, Twittera i YouTubea.

Počeci Elementala sežu u 1998.g kada su se okupili kao rap trojac i u toj postavi objavili dva albuma – 2000 g. debi album “Moj njegov i njen svijet” (Kondorcomm) i 2002. g. “Tempo Velegrada – Demiurg” (Menart). Posljednjih šest godina djeluju u sedmeročlanoj postavi, netipičnoj za rap formu, zamjenjujući “sampliranje” odsviranim glazbenim dionicama. U toj su postavi izdali pet sljedećih albuma – 2004. g. “Male Stvari” i 2008. g. “Pod pritiskom”, “Vertigo” 2010., “U redu je” 2013., i posljednji dvostruki album “Tijelo” iz 2016. koji je bend samostalno izdao.

Članovi Elementala su vokali Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, gitarist Erol Zejnilović, basist Konrad Lovrenčić, klavijaturist Davor Zanoški, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.

Veselimo se da će na listu svojih mjesta za svirku sada izlistati i Otium, i da će uz najbolju publiku na svitu ova noć ostati u srcima i Elementala i Splita.

CIJENA ULAZNICE je 15 eura

KONCERT POČINJE U 22 sata. Vrata kluba otvorena od 21 sat

event image